Sunday, March 30, 2008

Istikud prantsusmaalt



Meil tuleb siin Eestis proovida võimalikult erinevaid viinamarja sorte ja siis kunagi parimad ja sobivamad välja valida. Ma lugesin paljudelt kodulehekülgedelt , eriti Kanada omad , et Cabernet Franc ka külmas kliimas kasvab ja ka seal head veini annab. Otsisin internetist puukoole , millistel on korralikud kodukad ja kust annab inglise keelega hakkama saades taimi tellida. Istikute tootjaid on palju , kuid tihti on koduleheküg lihtsalt reklaamiplakat ja ka veel kohalikus umbkeeles.
Leidsin prantslaste http://www.richter.fr/.
Asja sai ajada (puu) inglise keeles. Kui kirjutasid , siis ka vastatati .
Tellisin Cabernet Franc 2 klooni 210 ja 327 , kumbagi 25 tk. Mulle saadeti meilile arve koopia , maksin SEB-s EU maksena (30kr) ära ja järgmisel päeval tuli vastus , et raha kohal . Pakk saadeti ära esmaspäeval ja laupäeval oli kohal. Esimesel pildi on istikud 18 . märtsil . Nädalaga tuleb Pransusmaalt Eestisse ära. Taimed olid veidi kuiva olemisega ja panin nad juuri pidi niiskesse turbasse. Muidugi on istikud sügavas puhkeseisundis , kui nad teele pannakse . Kummaski kloonist panin 2 tuppa pottidesse kasvama , ülejäänud hoian jahedas. Teisel pildil on minu "potitaime" pungad 24. märtsil.
Taim maksis 3 eur ja transpordiga koos läks mul 180 euri s.o. 2815 eek see ports maksma. Üks istik seega 56 eek , mis pole üldse kallis. Istik on muidugi poogitud ja tundub väga korralik ja elujõuline olevat . Juured on väga jämedad ja neid on ikka korralik pintsel . Muidugi on ka juured tagasi lõigatud.

No comments:

 
Skype Me™!
Get Skype and call me for free.